'Code rood' tijdens try-out Marie & Andy in '2 Sterren Restaurant'

woensdag 16 mei 2018
Foto: VTM - MEDIALAAN 2018

Het startschot van '2 Sterren Restaurant' is gegeven. Bijna een half miljoen kijkers goed voor 28,7% marktaandeel (VVA 18-54, live +uitgesteld) stemden gisteren af op de eerste aflevering, waarin Bieke & Erik en Jacques & Herman meteen hun vuurdoop trotseerden tijdens een try-out.

Op donderdag 17 mei is het de beurt aan Roel & Kürt en Marie & Andy om hun menu uit te testen op 25 genodigden. Wanneer bij Marie & Andy plots ‘code rood’ wordt afgekondigd, stijgt de spanning… Wie presteert het best? Wie is stressbestendig? En vooral: wie serveert de lekkerste gerechten?

Marie & Andy organiseren hun try-out in het stamrestaurant van 'De Buurtpolitie' in Hove. 'Marie doet de keuken, ik de zaal. Daar hebben we niet lang over nagedacht. En misschien ook niet goed', gaf Andy al toe. 'Maar dit is het scenario waarin we de minste perte totale riskeren.' Hoewel Marie altijd al kok wilde worden, heeft het duo nog maar weinig ervaring. Daarom gaan ze tips sprokkelen bij Sergio’s goede vriend: papa Gert Verhulst. Tijdens de try-out slaat de stress vooral bij Andy toe, wanneer zijn Buurtpolitie-collega’s hun zinnen zetten op het aperitief van het huis… een aperitief dat er niet is. Andy kondigt dan ook ‘code rood’ af in de keuken en flanst à la minute zijn zelfbedacht Marandy-aperitief in elkaar. Code rood wordt zelfs ‘code donkerrood’ als blijkt dat Andy nog iets belangrijks is vergeten… Kan Marie één en ander rechttrekken in de keuken?

Bij Roel & Kürt gaat het er relaxter aan toe. Zij nodigen enkele cast- en crewleden van 'Familie' uit in de cafetaria waar ze dagelijks samen eten. Maître Kürt zet alvast zijn beste beentje voor en gaat in de enorme decorstock van Familie op zoek naar attributen om de tafels aan te kleden. Roel is de meest ervaren kok van alle sterren en stelt ondertussen een erg divers menu samen: van een Italiaanse melanzane over oer-Vlaamse asperges tot zijn gekend ‘smeuske’. Kunnen ze De Bomma en co hiermee bekoren?

Jacques & Herman en Bieke & Erik hebben hun generale repetitie achter de rug en kunnen zich toeleggen op de aankleding van hun restaurant. Sergio heeft echter voor alle duo’s nog een belangrijke mededeling. 'Deze try-out was niet vrijblijvend. Ik zoek eigenlijk het beste duo. Dat duo mag zelf kiezen met wie ze in duel gaan.' Van zodra de restaurants zijn geopend, gaan de duo’s immers per 2 de strijd aan met elkaar. Alleen de winnaar van elke battle gaat door naar de finale. Wie staat volgens Sergio het verst en krijgt een belangrijk voordeel in de wedstrijd?

'2 Sterren Restaurant', donderdag 17 mei om 20.35 uur op VTM.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo vier logo 4 logo

Doug MacRay en zijn jeugdvrienden Albert, James en Desmond vormen een beruchte dievenbende uit Boston die al verschillende bankovervallen heeft gepleegd. Ze zijn er tot nu toe altijd in geslaagd om de politie voor te blijven. Bij hun volgende klus nemen ze de directrice van de bank, Claire Keesey, gegijzeld, maar laten haar daarna opnieuw gaan. Doug vreest dat James haar als getuige uit de weg zal willen ruimen en hij houdt haar van nabij in de gaten. Tussen Doug en Claire groeit stilaan een romance. Doug overweegt zelfs om zijn misdadige leven voorgoed vaarwel te zeggen. Ondertussen voert FBI-agent Adam Frawley een onderzoek naar Doug en zijn bende. Hij ontdekt dat ze banden hebben met misdaadkoning Fergus Colm en dat ze binnenkort voor hem een nieuwe overval zullen uitvoeren.

'The Town', film met oa. Ben Affleck, om 20.35 uur op VIER.

Dossiers