Ella van Poucke, Ruut Weissman, Janne Schra en Bas Haan in 'Kunststof' op NPO Radio 1

zondag 5 augustus 2018

Met een altvioliste als moeder, een trompettist als vader en een van de betere Nederlandse pianisten als broer kan je stellen dat Van Poucke uit een muzikaal gezin komt.

Op 10-jarige leeftijd maakte ze haar debuut in het Concertgebouw in Amsterdam en sindsdien speelt ze in alle belangrijke zalen van Nederland. Deze zomer is ze Artist in Residence op het Grachtenfestival.
Presentatie: Frénk van der Linden

Dinsdag 7 augustus: Ruut Weismann, regisseur
Weissman regisseert Katja Schuurman en Thijs Römer in de nieuwe zomerproductie Blind Date van het DeLaMar Theater. Het stuk is gebaseerd op de gelijknamige film van Theo van Gogh. Het voormalige stel speelt een echtpaar dat na het verlies van hun driejarige zoontje niet met en niet zonder elkaar kan. In november raakte Weissman nog in opspraak na berichten over ongepaste intimiteiten.
Presentatie: Coen Verbraak

Woensdag 8 augustus: Janne Schra, zangeres
Na ‘Room Eleven’ en ‘Scradinova’ is zangeres Janne Schra terug met een tweede album onder haar eigen naam. Op ‘OK’ wilde ze het vrije gevoel vangen dat je krijgt op een reis naar een ver oord maar ook de nostalgie, als je mijmert over een vertrouwd verleden. De titel van het album verwijst naar het einde van een onstuimige tijd, waar alles weer 'ok' is.
Presentatie: Winfried Baijens

Donderdag 9 augustus: Bas Haan, journalist
Nieuwsuur-verslaggever Bas Haan won in juni de Brusseprijs, de jaarlijkse beloning voor het beste Nederlandstalige journalistieke boek. Hij kreeg de prijs voor zijn boek 'De rekening voor Rutte' waarin hij minutieus het onderzoek naar de zogenoemde Teevendeal beschrijft. Voor 'Nieuwsuur' maakte hij daarover een aantal reportages waarin werd aangetoond hoe de nasleep van een deal met een crimineel onder de pet werd gehouden, met grote gevolgen.
Presentatie: Petra Possel

'Kunststof', maandag 6 augustus t/m donderdag 9 augustus van 19.30 tot 20.30 uur op NPO Radio 1.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo vier logo 4 logo

Doug MacRay en zijn jeugdvrienden Albert, James en Desmond vormen een beruchte dievenbende uit Boston die al verschillende bankovervallen heeft gepleegd. Ze zijn er tot nu toe altijd in geslaagd om de politie voor te blijven. Bij hun volgende klus nemen ze de directrice van de bank, Claire Keesey, gegijzeld, maar laten haar daarna opnieuw gaan. Doug vreest dat James haar als getuige uit de weg zal willen ruimen en hij houdt haar van nabij in de gaten. Tussen Doug en Claire groeit stilaan een romance. Doug overweegt zelfs om zijn misdadige leven voorgoed vaarwel te zeggen. Ondertussen voert FBI-agent Adam Frawley een onderzoek naar Doug en zijn bende. Hij ontdekt dat ze banden hebben met misdaadkoning Fergus Colm en dat ze binnenkort voor hem een nieuwe overval zullen uitvoeren.

'The Town', film met oa. Ben Affleck, om 20.35 uur op VIER.

Dossiers