Elly Ameling, Claudie de Cleen en Krista van der Niet en Ko van den Bosch in 'Kunststof'

zondag 20 mei 2018

Sopraan Elly Ameling nam in 1996 na een glasrijke carrière van 43 jaar afscheid als zangeres. Daarna begon ze een nieuwe carrière met het geven van masterclasses.

Hiervoor reist ze op 85-jarige leeftijd nog de hele wereld over en is ze deze week een van de coaches bij het Internationaal Lied Festival Zeist.

Presentatie: Jellie Brouwer

Dinsdag 22 mei: Claudie de Cleen en Krista van der Niet, illustratoren
Illustratie is een verzamelnaam voor een ontzettend breed werkveld, van tekenen en animatie tot fotografie van geknutselde sets. Dit is ook te zien tijdens de Illustratie Biënnale, komend weekend in Haarlem. Illustratoren Claudie de Cleen en Krista van der Niet maken hele verschillende illustraties maar hebben humor als hun gemene deler.

Presentatie: Jellie Brouwer

Woensdag 23 mei: Ko van den Bosch, acteur
Ko van den Bosch, in een vorig leven bekend als Alex d'Electrique en sinds 2008 de vaste schrijver en regisseur bij het Noord Nederlands Toneel, brengt in zijn laatste voorstelling ‘De Wilde Deerne’ het wolfsmeisje van Zwolle tot leven. Het verwilderde meisje dat 300 jaar geleden in de bossen rondom Zwolle werd gevonden wist 17 jaar lang alleen te overleven.

Presentatie: Frénk van der Linden

Donderdag 24 mei: nog niet bekend

Presentatie: Petra Possel

'Kunststof', maandag 21 mei t/m donderdag 24 mei tussen 19.30 en 20.30 uur op NPO Radio 1.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo CAZ logo

Freddie Mercury, bekend als zanger en frontman van de groep Queen, was een van de meest charismatische, complexe en fascinerende personages in de Britse rockmuziek. Hij stond bekend om zijn extraverte karakter en zijn explosieve optredens. Als zanger had Freddie Mercury een stembereik van 4 octaven, wat buitengewoon is voor een man. Gemaakt door hetzelfde team van de alom bejubelde BBC-documentaire 'Queen: Days of Our Lives', brengt 'The Great Pretender' een fascinerend inzicht in het leven en de carrière van Freddie Mercury, met vooral aandacht voor de soloprojecten waaraan hij werkte. Uit de uitgebreide en vaak nooit eerder vertoonde archiefbeelden van interviews met Freddie Mercury, concerten, video-opnamen en persoonlijk materiaal, samen met nieuwe interviews met vrienden en collega's, komt een portret naar voren van een man die heel anders was dan zijn flamboyante publieke personage liet vermoeden. Een royale, zorgzame, attente man, met het nodige relativeringsvermogen en een echte passie voor muziek.

'Freddie Mercury - The Great Pretender', om 20.35 uur op CAZ.

Dossiers