Erica Terpstra in 'Nieuwsweekend' over voorwoord Dalai Lama in haar kinderboek

vrijdag 3 augustus 2018

In 'Nieuwsweekend' bij Omroep MAX op NPO Radio 1 gaat het onder andere over het voorwoord dat de Dalai Lama schreef voor het boek van Erica Terpstra.

De gasafbouw is een slechte deal, vindt Steef Bartman. Wiebes heeft zich laten ringeloren door de oliemaatschappijen, zo stelt hij. Steef komt erover vertellen in 'Nieuwsweekend'.

Het CBS bevestigt maar weer eens deze week: het aantal mensen met obesitas stijgt maar door. Zo ook het aantal maagverkleiningen. In 2008 waren dat er nog 340 per jaar, nu zijn dat er 12.000. Kennelijk een populaire ingreep. Maar zaligmakend is het bepaald niet. Willeke van den Heuvel schreef er een realistisch boek over en vertelt erover in 'Nieuwsweekend'. Ook een gesprek met Danielle, bij wie de complicaties van haar maagverkleining zo ernstig zijn, dat ze op de wachtlijst staat voor een hersteloperatie. Ze maakt allerlei ellende door sinds die operatie, die haar leven nu bepaalt. Als ze had geweten dat dit zou kunnen gebeuren, hoe klein de kans ook, dan had ze het nooit gedaan, zegt ze nu.

Maandag 6 augustus gaan de sancties tegen Iran in van de Verenigde Staten. Peyman Jafari analyseert in 'Nieuwsweekend' de oplopende spanning tussen de VS en Iran, die hij levensgevaarlijk noemt. Gevaarlijker nog dan de toestand met Noord-Korea, zegt hij.

Erica Terpstra komt vertellen over het kinderboek dat ze schreef over het boeddhisme, het allereerste kinderboek over Boeddha in Nederland. Het voorwoord is geschreven door niemand minder dan de Dalai Lama, die Erica al eens eerder interviewde. Erica weet dat pas sinds vanochtend en is uiteraard, op z’n Erica’s, in de gloria. De Dalai Lama zegt in elk geval blij te zijn met het boekje, omdat het kinderen compassie leert en anderen leert delen in geluk. In 'Nieuwsweekend' vertelt ze er meer over.

Gatti ligt op z’n gattie. De beroemde dirigent is ontslagen uit de baan van zijn leven, nadat hij beschuldigd is van #metoo-achtige praktijken. Het Concertgebouworkest behoort tot de absolute wereldtop en staat dan ook te schudden op z’n grondvesten. Klassieke muziekkenner Joost Galema duidt de gigantische impact van deze gebeurtenis in orkestland.

'Nieuwsweekend' - Zaterdag 4 augustus van 08.30 tot 11.00 uur op NPO Radio 1

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo vier logo 4 logo

Doug MacRay en zijn jeugdvrienden Albert, James en Desmond vormen een beruchte dievenbende uit Boston die al verschillende bankovervallen heeft gepleegd. Ze zijn er tot nu toe altijd in geslaagd om de politie voor te blijven. Bij hun volgende klus nemen ze de directrice van de bank, Claire Keesey, gegijzeld, maar laten haar daarna opnieuw gaan. Doug vreest dat James haar als getuige uit de weg zal willen ruimen en hij houdt haar van nabij in de gaten. Tussen Doug en Claire groeit stilaan een romance. Doug overweegt zelfs om zijn misdadige leven voorgoed vaarwel te zeggen. Ondertussen voert FBI-agent Adam Frawley een onderzoek naar Doug en zijn bende. Hij ontdekt dat ze banden hebben met misdaadkoning Fergus Colm en dat ze binnenkort voor hem een nieuwe overval zullen uitvoeren.

'The Town', film met oa. Ben Affleck, om 20.35 uur op VIER.

Dossiers