Lucille Werner en Georgina Verbaan in nieuw seizoen 'Vier Handen Op Eén Buik'

zondag 21 januari 2018

Worstelen met een moeilijke jeugd, een knipperlichtrelatie met je partner of wonen in een zorginstelling. Het zijn geen ideale omstandigheden om in zwanger te raken. Toch hebben veel tienermoeders te maken met zulke situaties en willen zij niets liever dan hun leven op de rails te krijgen voor de komst van hun kindje.

In een nieuw seizoen 'Vier Handen Op Eén Buik' volgen bekende moeders opnieuw een reeks jonge meiden vóór, tijdens en na hun zwangerschap. Moeders Georgina Verbaan, Lucille Werner, Bobbi Eden, Monique Westenberg, Leonie ter Braak, Patty Brard, Tatum Dagelet en Kim Kötter gaan samen met de meisjes vol moed aan de slag om de hindernissen in hun leven te overwinnen en ze klaar te stomen voor het moederschap.

Lucille Werner: 'Zelf ben ik op oudere leeftijd moeder geworden. Het volgen van tienermoeder Noëmie tijdens haar zwangerschap heeft mij een kant laten zien van het moederschap die je maar zelden ziet. Deze jonge meiden hadden nooit gedacht dat hun leven zo’n wending zou krijgen. Een situatie met een grote impact op emotioneel, sociaal en financieel vlak. Deze dappere moeders kozen voor hun kind ondanks vele tegenwerkingen. De kracht van moederschap blijkt leeftijdsloos te zijn.'

In de eerste aflevering zien we de 19-jarige Tanja die onverwacht zwanger wordt van haar tien jaar oudere vriend Jeremy. Wanneer ze erachter komt dat ze zwanger is, besluit ze om bij Jeremy te gaan wonen in een andere stad. Tanja voelt zich eenzaam in haar nieuwe situatie en mist haar familie en vrienden enorm. Daarnaast kampt Jeremy met twee verslavingen, gamen en jointjes roken, en hebben ze hun financiële zaken niet op orde. Patty Brard probeert het stel een zetje in de goede richting te geven, zodat ze hun zaken op orde krijgen voordat de baby komt.

In de tweede aflevering kijken we mee met Cheyenne, die op haar zeventiende zwanger wordt van haar vriendje Kevin. Ondanks hun knipperlichtrelatie en het feit dat ze niet samenwonen, is het krijgen van een kindje toch stiekem hun droom. Als blijkt dat Cheyenne in verwachting is van niet één maar twee kindjes moet het stel wel even slikken. Cheyenne is erg direct, waardoor de communicatie tussen haar en haar vriend soms moeilijk verloopt. Tatum Dagelet helpt het stel om het onderlinge contact aan te pakken, want ze zullen elkaar hard genoeg nodig hebben als de tweeling er is.

'Vier Handen Op Eén Buik' is een co-productie van BNNVARA en Skyhigh TV.

'Vier Handen Op Eén Buik', vanaf 23 januari iedere dinsdag om 20.25 uur bij BNNVARA op NPO 3.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Q2 logo

Voor het eerst verlaten Tris en Four de enige stad en familie die ze ooit gekend hebben. Ze vluchten naar de andere kant van de muur die Chicago omringt. Wat ze daar ontdekken, stelt alles in vraag wat ze dachten te weten. Wanneer ook in deze wereld een genadeloze strijd losbarst die de hele samenleving bedreigt, moeten Tris en Four razendsnel uitmaken wie ze kunnen vertrouwen.

'Q Movies: Allegiant', met oa. Naomi Watts en Jeff Daniels om 20.35 uur op Q2.

Dossiers