Maarten van der Weijden zwemt Elfstedentocht

vrijdag 17 augustus 2018

Olympisch zwemkampioen Maarten van der Weijden begint zaterdag in Leeuwarden aan zijn eigen Elfstedentocht. In drie dagen en twee nachten wil hij meer dan 200 kilometer door de Friese wateren afleggen om geld op te halen voor onderzoek naar kanker.

De NOS en KRO-NCRV zijn er op 18 en 20 augustus bij, met twee televisie-uitzendingen rond start en finish. Online is Maarten 24 uur per dag te volgen, met een 360-gradencamera op het YouTube-kanaal van de NOS.

Zaterdag berichten Dionne Stax en Joris Linssen vanuit Sloten over de eerste dag van de tocht. Er zijn onder andere live beelden vanuit Maartens begeleidingsboot. Als alles goed gaat, komt Maarten maandag live in de uitzending aan de finish in Leeuwarden, waar premier Rutte hem opwacht. Ook zijn er optredens van onder anderen Wolter Kroes. Daar wordt ook het bedrag bekendgemaakt dat Maarten met zijn Elfsteden Zwemtocht heeft opgehaald. De presentatie van deze uitzending is in handen van Dionne Stax, Joris Linssen en Erben Wennemars.

'Elfsteden Zwemtocht (NOS/KRO-NCRV)', zaterdag 18 augustus, 15.00-15.35 uur op NPO 1 en maandag 20 augustus, 19.01-19.51 uur op NPO 1.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Boer Zoekt Vrouw - De Wereld Rond' (foto: VTM - © MEDIALAAN 2018)

In deze ontknopingsaflevering komen we eindelijk te weten welke boeren het grote liefdesgeluk gevonden hebben. De vijf boeren zien elkaar voor het eerst terug in België en onthullen hoe het nu met hen gesteld is op liefdesvlak.

'Boer zkt Vrouw - De Wereld Rond', om 20.35 uur op VTM.

Dossiers