Homozender OUTtv maakt nominaties meest homovriendelijke Vlamingen bekend

dinsdag 10 oktober 2017

Elk jaar reikt de Vlaamse tv-zender OUTtv (te bekijken via de pakketten Play & Play More van Telenet) de OUTtv Media Award uit aan de persoon die de LHBT- gemeenschap op een positieve manier onder de aandacht bracht in de media.

OUTtv maakt dit jaar de genomineerden op Coming Outdag (11 oktober) bekend op haar website. De winnaar zal eind oktober 2017 uitgeroepen worden. Eerder werd de prijs al uitgereikt aan Conchita Wurst (2014), Belgisch premier Charles Michel (2015) en Mister Gay Europe Raf Van Puymbroeck (2016).

De Vlaamse genomineerden dit jaar zijn K3, Will Ferdy, Yelle Goossens, Christophe Wuyts en Dries Mertens.

'De nominaties zijn gemakkelijk te verklaren', vertelt Marc Putman, CEO van OUTtv Europe. 'Voetballer Dries Mertens zette dit jaar zijn schouders onder ‘Heroes of Foot- ball’, een Europese bewustwordingscampagne die het taboe rondom homoseksualiteit in het voetbal wil doorbre- ken. Yelle Goossens is de eerste papa in België die zelf een kind op de wereld zette. Hij deelde moedig zijn verhaal via de Vlaamse media waardoor hij bijdraagt aan het doorbreken van het transgendertaboe. Zanger Will Ferdy ont- ving eerder dit jaar het Ereteken van minister van Gelijke Kansen Liesbeth Homans (N-VA) voor zijn inzet en zijn openheid rond zijn geaardheid. Will was de eerste bekende Vlaming die in 1970 uit de kast kwam tijdens een toen- malige BRT-reportage ‘Zo Zijn’. Hiermee heeft hij het pad geëffend voor andere bekende Vlamingen. Open Vld’er Christophe Wuyts overtuigde de districtsraad van het district Antwerpen en vervolgens ook het Antwerpse stadsbe- stuur om permanente regenboogzebrapaden aan te leggen in de stad. Het is een klein gebaar, maar een mooi sym-
bool om te tonen dat je in Antwerpen zonder problemen holebi of transgender kan zijn', aldus Putman.

Dat K3 in het rijtje van genomineerden staat, is bijzonder. Het nieuws dat de kinderpopgroep over homo- en trans- seksualiteit zingt, dateert van november 2016. 'K3 werd alsnog genomineerd voor de 2017-editie omdat we de winnaar van de OUTtv Media Award 2016 net bekend gemaakt hadden toen K3 met het nummer ‘Prinsesje en Su- perman’ op de proppen kwam. Het nieuws kwam dus te laat voor een OUTtv Media Award-nominatie. Maar Klaasje, Hanne en Marthe hebben Vlaanderen laten zien waarom openlijk communiceren over thema’s zoals ‘homoseksua- liteit’ en ‘transseksualiteit’ vanaf jonge leeftijd zo belangrijk is. Het normaliseren van deze thema’s is precies wat wij met de OUTtv Media Award willen bereiken', zegt OUTtv-gezicht Jens Geerts.

Vorig jaar brachten meer dan 1.500 mensen hun stem uit. Stemmen kan tot en met 27 oktober via de website http://www.out.tv.

De uitreiking van de OUTtv Media Award wordt uitgezonden op OUTtv.

Genomineerden OUTtv Media Award 2017 voor OUTtv Vlaanderen:

K3
K3 is genomineerd voor de OUTmedia Award 2017 omdat de Nederlands- talige kinderpopgroep voor het eerst homoseksualiteit en transseksualiteit bezingt in een van hun liedjes, nl. ‘Prinsesje en Superman’.

Yelle Goossens
Yelle Goosens is genomineerd voor de OUTmedia Award 2017 omdat hij de eerste papa in België is die zelf een kind op de wereld zette. Door publiekelijk zijn verhaal te verkondigen, vormt hij een voorbeeld voor transgenders in België en maakt hij het taboe omtrent transseksualiteit bespreekbaar.

Will Ferdy
Will Ferdy is genomineerd voor de OUTmedia Award 2017 omdat hij van de Vlaamse regering een Ereteken van de Vlaamse Gemeenschap uitgereikt kreeg. Hij vormt hiermee een gay ambassadeur van de Vlaamse deelstaat. Zijn outing in 1970 heeft het pad geëffend voor heel wat andere (bekende) holebi’s vandaag de dag.

Christophe Wuyts
Christophe Wuyts is genomineerd voor de OUTmedia Award 2017 als initiatiefnemer van de permanente regenboogzebrapaden in Antwerpen.

Dries Mertens
Dries Mertens is genomineerd voor de OUTmedia Award 2017 omwille van zijn vooruitstrevend doel om jonge homo’s in het voetbal mee uit de kast te helpen. Hij zette dit jaar zijn schouders onder ‘Heroes of Football’, een Europese bewustwordingscampagne die het taboe rondom homoseksualiteit in het voetbal wil doorbreken.

Persbericht Brand Ambassador Jens Geerts/OUTtv
http://www.out.tv

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo n logo En logo

Ter gelegenheid van de kermis wordt er in de gemeente een koers voor amateurs georganiseerd. Pol rijdt mee voor de Kampioenen, om zo de herstellingswerken in de kleedkamer van de bezoekers te kunnen bekostigen. Fernand neemt diezelfde dag met zijn kampioen deel aan een duivenvlucht. Hij heeft het niet zo begrepen op de koers en steekt stokken in de wielen ... Carmen voelt zich gediscrimineerd, want de koers is enkel bedoeld voor mannen. Zij wil ook meerijden... En Pascale is jaloers wanneer er een jeugdvriendin van Maurice opduikt...

'F.C. De Kampioenen', om 20.10 uur op En.

Dossiers