VTM brengt Vlaamse versie van Nederlandse succesreeks 'De Luizenmoeder'

maandag 12 februari 2018
Foto: AVROTROS 2018

VTM gaat een eigen versie uitzenden van 'De Luizenmoeder', de vernieuwende comedy uit Nederland. De serie zal worden gemaakt door productiehuis Lecter Media dat de rechten kocht voor Vlaanderen.

 

 

 

'De Luizenmoeder' is sinds begin dit jaar te zien bij onze Noorderburen en is daar een enorm succes. De serie breekt alle kijkcijferrecords en heeft niks dan lovende kritieken.

'De Luizenmoeder' speelt zich af in één van de meest herkenbare arena’s: de wereld van de basisschool. Want iedereen is ooit wel naar school geweest, heeft nu kinderen op school of zit nog altijd op die schoolbanken. De serie is een satire op het gedrag van ouders, schoolpersoneel en de kinderen. De school is een afspiegeling van de hedendaagse wereld, met eigen schoolpleinregels, parkeerbeheer, hangouders, tienminutengesprekken, klassenapp-groepjes, en... luizenmoeders.

Davy Parmentier en Ricus Jansegers, programmadirectie VTM: 'We zijn bij VTM gecharmeerd door de heel herkenbare, eigentijdse en vernieuwende humor van 'De Luizenmoeder'. De serie houdt iedereen een spiegel voor.”'

Jan Segers, producent bij Lecter Media: 'Ik ben onmiddellijk na de uitzending van de eerste aflevering van 'De Luizenmoeder' op NPO3 getipt. Ik bekeek de aflevering en was meteen verkocht. Alles lijkt te kloppen aan deze serie. Het succes is niet toevallig, maar het gevolg van het geweldige werk van een  - allicht - superstraf team. We zijn dan ook heel erg trots dat we de rechten hebben kunnen verwerven en dat we de serie nu voor VTM kunnen maken. De goesting is natuurlijk heel groot.'

De opnamen voor de Vlaamse versie gaan nog dit jaar van start, de casting zal de volgende weken beginnen. De uitzenddatum zal later worden bekend gemaakt.


Lees ook:
Kijkcijferkanon 'De Luizenmoeder' krijgt Vlaamse versie
Nieuwe komedieserie 'De Luizenmoeder' over schoolpleinregels, traktatiebeleid en andere moedermaffiapraktijken


TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VIJF logo

Het is D-day voor Jeroen: de bevalling begint! De grote vraag is of hij daar wel of niet bij aanwezig is. Maria doet vlak voor ze gaat bevallen nog een laatste poging en regelt een spoedcursus bevallen voor Jeroen. Caya wil in bad bevallen en gaat samen met Bob shoppen voor een bevallingsbad. Bobs moeder gaat gezellig mee, want die wil dolgraag bij de bevalling aanwezig zijn. Tony verrast Stephanie met een etentje en een cadeautje, maar daar kan zij door opspelende hormonen niet echt van genieten. Sinds de bevalling van Jolie heeft ze last van kraamtranen en moet ze overal om huilen. Tony snapt er niets van en kan er maar moeilijk mee om gaan.

'Kerels Met een Kleintje', om 22.20 uur op VIJF.

Dossiers