'The Crown' - seizoen 2 vrijdag beschikbaar op Netflix

donderdag 7 december 2017
Foto: © Coopr/Netflix 2017

Prinses Margaret (Vanessa Kirby) stond altijd in de schaduw van haar oudere zus Queen Elizabeth II (Claire Foy), maar ontsnapte op haar eigen manier aan het strenge koninklijke regime.

In het tweede seizoen van 'The Crown' maken we kennis met Anthony Armstrong Jones (Matthew Goode), Prinses Margarets latere echtgenoot.

'The Crown' - seizoen 2
'The Crown' vertelt het levensverhaal van Queen Elizabeth II gedurende haar regeerperiode in een tijd waarin de kwetsbare sociale orde, die na de Tweede Wereldoorlog nog nauwelijks hersteld is, opnieuw uiteen dreigt te vallen.

Het tweede seizoen neemt ons mee naar het einde van het tijdperk waarin men respect en ontzag had voor de monarchie, en leidt de revolutionaire jaren ‘60 in. Van de soldaten van de Armed Forces die een illegale oorlog voeren in Egypte tot de teloorgang van de derde Minister President, Harold Macmillan, na een destructief schandaal.

'The Crown' brengt de grootste politieke en mondiale gebeurtenissen in beeld, bepalend voor het verloop van de tweede helft van de 20ste eeuw. De serie is ongeëvenaard in haar omvang, ambitie en creatieve visie.

Gebaseerd op het award winnende toneelstuk 'The Audience', brengt de serie het Oscar-genomineerde team bestaande uit Peter Morgan ('The Queen', 'Frost/Nixon'), regisseur Stephen Daldry ('The Hours', 'Billy Elliot') en producent Andy Harries ('The Queen') bij elkaar.

'The Crown' - seizoen 2, vanaf vrijdag 8 december op Netflix.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Infiltrant' (foto: VTM - © MEDIALAAN 2018)

Lars en Danny vinden elkaar in het plan om een cokedeal op te zetten met een Colombiaans kartel. Freddy is niet gelukkig met die beslissing. Zeker niet als de Colombianen vragen om bij wijze van gunst, een kist te vervoeren. Maar wat zit er in die kist? Dat krijgen ze niet te horen. Freddy is er niet gerust in. De spanning tussen de drie mannen loopt op en door de nieuwsgierigheid van Freddy loopt de situatie gevaarlijk uit de hand.

'De Infiltrant', om 21.45 uur op VTM.

Dossiers