'The Crown' - seizoen 2 vrijdag beschikbaar op Netflix

donderdag 7 december 2017
Foto: © Coopr/Netflix 2017

Prinses Margaret (Vanessa Kirby) stond altijd in de schaduw van haar oudere zus Queen Elizabeth II (Claire Foy), maar ontsnapte op haar eigen manier aan het strenge koninklijke regime.

In het tweede seizoen van 'The Crown' maken we kennis met Anthony Armstrong Jones (Matthew Goode), Prinses Margarets latere echtgenoot.

'The Crown' - seizoen 2
'The Crown' vertelt het levensverhaal van Queen Elizabeth II gedurende haar regeerperiode in een tijd waarin de kwetsbare sociale orde, die na de Tweede Wereldoorlog nog nauwelijks hersteld is, opnieuw uiteen dreigt te vallen.

Het tweede seizoen neemt ons mee naar het einde van het tijdperk waarin men respect en ontzag had voor de monarchie, en leidt de revolutionaire jaren ‘60 in. Van de soldaten van de Armed Forces die een illegale oorlog voeren in Egypte tot de teloorgang van de derde Minister President, Harold Macmillan, na een destructief schandaal.

'The Crown' brengt de grootste politieke en mondiale gebeurtenissen in beeld, bepalend voor het verloop van de tweede helft van de 20ste eeuw. De serie is ongeëvenaard in haar omvang, ambitie en creatieve visie.

Gebaseerd op het award winnende toneelstuk 'The Audience', brengt de serie het Oscar-genomineerde team bestaande uit Peter Morgan ('The Queen', 'Frost/Nixon'), regisseur Stephen Daldry ('The Hours', 'Billy Elliot') en producent Andy Harries ('The Queen') bij elkaar.

'The Crown' - seizoen 2, vanaf vrijdag 8 december op Netflix.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Beestig' (foto: VTM - © MEDIALAAN 2018)

In de rubriek Vreemde Vogels maakt dierenarts Joshua kennis met Kevin Bacon. Niet de acteur, maar een huisdier met een roze snuit en krulstaart. Dieter en Nathalie willen graag wat 'fluffiness' in huis. Dierenarts Joshua is dé ideale man om hen aan een kitten te helpen. Maar een kitten in huis blijkt toch niet zo vanzelfsprekend te zijn, al zeker niet voor het meubilair ... Beestig stapt én vliegt ook rond in het huis van Lieven Scheire.

'Beestig', om 18.15 uur op Eén.

Dossiers