Erik Dijkstra nieuwe presentator 'Per Seconde Wijzer'

donderdag 9 augustus 2018
Foto: BNNVARA - Peter den Boef 2018

Met ingang van het nieuwe seizoen presenteert Erik Dijkstra de bekende kennisquiz 'Per Seconde Wijzer'. Hij volgt daarmee Kees Driehuis op, die de quiz van 1989 tot maart 2018 presenteerde.

Erik Dijkstra: ''Per Seconde Wijzer' is één van de klassiekers van de Nederlandse televisie. Het opvolgen van Kees Driehuis na zijn jarenlange presentatie is natuurlijk spannend, maar vooral heel eervol. Fantastisch om straks een programma te presenteren waar ik als kind al naar keek. Ik verheug me nu al op de eerste opnamen.'

Het recept van 'Per Seconde Wijzer' blijft vertrouwd. Twee spelers gaan de strijd aan met de klok. Binnen 200 seconden moeten ze vier vragen beantwoorden in één van de vijf categorieën: Geschiedenis, Kunst, Wetenschap, Sport of Tegenwoordige tijd.

Journalist en presentator Erik Dijkstra (Glanerbrug, 1977) werd bekend als Jakhals in 'De Wereld Draait Door'. Hij presenteert samen met Frank Evenblij het programma 'Bureau Sport'. Samen met Gerdi Verbeet presenteerde Erik in 2015 de documentaireserie 'De Strijd', over de geschiedenis van de arbeiders in Nederland. De eindredactie van die serie was in handen van Kees Driehuis. In 2017 presenteerde Erik de documentaireserie 'Che: leven en erfenis van een revolutionair'.

'Per Seconde Wijzer', vanaf 3 september wekelijks van maandag tot en met donderdag om 19.50 uur bij BNNVARA op NPO 2.

DOSSIER: Najaar 2018: alle plannen, alle zenders! (NL)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo vier logo 4 logo

Doug MacRay en zijn jeugdvrienden Albert, James en Desmond vormen een beruchte dievenbende uit Boston die al verschillende bankovervallen heeft gepleegd. Ze zijn er tot nu toe altijd in geslaagd om de politie voor te blijven. Bij hun volgende klus nemen ze de directrice van de bank, Claire Keesey, gegijzeld, maar laten haar daarna opnieuw gaan. Doug vreest dat James haar als getuige uit de weg zal willen ruimen en hij houdt haar van nabij in de gaten. Tussen Doug en Claire groeit stilaan een romance. Doug overweegt zelfs om zijn misdadige leven voorgoed vaarwel te zeggen. Ondertussen voert FBI-agent Adam Frawley een onderzoek naar Doug en zijn bende. Hij ontdekt dat ze banden hebben met misdaadkoning Fergus Colm en dat ze binnenkort voor hem een nieuwe overval zullen uitvoeren.

'The Town', film met oa. Ben Affleck, om 20.35 uur op VIER.

Dossiers