Merlijn Kamerling vertelt zijn verhaal in webserie 'Falen en Opstaan'

maandag 28 mei 2018

In de KRO-NCRV webserie 'Falen en Opstaan' onderzoekt Merlijn Kamerling waarom zijn generatie zoveel moeite heeft om keuzes te maken. Vastgekluisterd aan hun mobiele telefoons en fitnessapparaten heeft Generatie Z lak aan hun leraren, ouders en werkgevers.

Niet omdat die niet weten wat goed voor hen is, maar omdat Merlijn en zijn generatiegenoten het zelf veel beter denken te weten. En daar wellicht nog gelijk in hebben ook.

Nu Merlijn 19 jaar oud is geworden, nog steeds bij zijn moeder woont en geen idee heeft hoe hij volwassen moet worden, wil hij er alles aan doen om erachter te komen wat hij wil. Zelfs als er televisiecamera’s voor nodig zijn om hem vooruit te branden.

In vijf afleveringen van zes minuten onderzoekt Merlijn Kamerling waarom hij en zijn generatiegenoten het zo moeilijk vinden om aan het leven te beginnen. Liever zitten ze op de bank en wachten ze tot de keuze voor hen wordt gemaakt, al is de kans groot dat ze die dan af zullen slaan.

Merlijn duikt in het leven van zijn vrienden, de adviezen van zijn moeder en de wirwar van studiekeuzes en beroepsmogelijkheden. Maar bovenal duikt hij in zijn eigen hoofd om uit te zoeken hoe hij zichzelf een schop onder zijn kont kan geven. En als 'ie toch bezig is, deelt hij die schop direct uit aan zijn gehele generatie.

Merlijn Kamerling is de zoon van acteursechtpaar Isa Hoes en Antonie Kamerling. Merlijn groeide op in Zevenhoven, maar verhuisde na de dood van zijn vader naar Amsterdam. In 'Falen en Opstaan' heeft zijn moeder een terugkerende rol. Een bijzondere rol is weggelegd voor het ouderlijk huis van Merlijn waar hij tot zijn elfde levensjaar woonde. Sinds zijn vader er overleed, is Merlijn er nooit meer binnen geweest. In Falen en Opstaan zet hij voor het eerst weer voet over de drempel om te zien of hij er iets over zichzelf te weten kan komen.

'Falen en Opstaan', vanaf dinsdag 29 mei, elke dag op NPO 1 Extra en NPO Start.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo CAZ logo

Freddie Mercury, bekend als zanger en frontman van de groep Queen, was een van de meest charismatische, complexe en fascinerende personages in de Britse rockmuziek. Hij stond bekend om zijn extraverte karakter en zijn explosieve optredens. Als zanger had Freddie Mercury een stembereik van 4 octaven, wat buitengewoon is voor een man. Gemaakt door hetzelfde team van de alom bejubelde BBC-documentaire 'Queen: Days of Our Lives', brengt 'The Great Pretender' een fascinerend inzicht in het leven en de carrière van Freddie Mercury, met vooral aandacht voor de soloprojecten waaraan hij werkte. Uit de uitgebreide en vaak nooit eerder vertoonde archiefbeelden van interviews met Freddie Mercury, concerten, video-opnamen en persoonlijk materiaal, samen met nieuwe interviews met vrienden en collega's, komt een portret naar voren van een man die heel anders was dan zijn flamboyante publieke personage liet vermoeden. Een royale, zorgzame, attente man, met het nodige relativeringsvermogen en een echte passie voor muziek.

'Freddie Mercury - The Great Pretender', om 20.35 uur op CAZ.

Dossiers