Samenwerking Videoland en De Ontmoeting

vrijdag 17 augustus 2018

Videoland is een van de nieuwe partners van De Ontmoeting, het succesvolle financieringstraject voor korte film. De Ontmoeting, onder andere gericht op talentontwikkeling en distributie van korte films, vindt dit jaar alweer voor de vierde keer plaats.

Vanaf nu kunnen filmmakers hun filmplan indienen via www.ditisdeontmoeting.nl. Uit alle inzendingen kiezen deelnemende partners minimaal één film die zij zullen mee-ontwikkelen. De geproduceerde films zullen uiteindelijk naar verschillende filmfestivals ingestuurd worden. De film die door Videoland geselecteerd wordt zal daarna daadwerkelijk via Videoland te zien zijn.

Ellen van den Berghe, Head of Content bij Videoland, is enthousiast over de samenwerking met De Ontmoeting en kijkt uit naar de plannen van de filmmakers: 'In een wereld met een overvloed aan films, series en documentaires is het de kunst om onze kijkers te blijven verrassen. Als grootste lokale VOD-speler geloven we enorm in de kracht van het Nederlandse product. Daarom investeren we ook volop in films en series van eigen bodem. Door ons aan te sluiten bij De Ontmoeting, willen we in contact komen met jonge talentvolle contentmakers die staan te popelen om de Videolandfans te verrassen met hun vernieuwende ideeën. Met Videoland bieden we jong talent hét podium om hun werk onder de aandacht te brengen van een veelzijdig publiek. Tegelijkertijd krijgen wij de kans om ons aanbod te verrijken met pareltjes die we anders wellicht niet waren tegengekomen.'

Net als de andere partners zal Videoland een realisatiebijdrage verzorgen en de filmmakers van het door Videoland gekozen project begeleiden. Andere partners van De Ontmoeting, naast Videoland, zijn VICE, Submarine Channel, NL Film, 3LAB, Doxy, VPRO Dorst en Moondocs.

De Ontmoeting
In Nederland zijn ruim 20.000 mensen werkzaam in de audiovisuele industrie. Daar komen jaarlijks nog eens talloze afgestudeerden bij. Dat terwijl het publiek maar het werk van een handjevol mensen ziet. De Ontmoeting wil daar verandering in brengen door nieuwe makers de kans te geven hun ideeën verder uit te werken en door te denken over het distributietraject. Zo krijgt Nederlands filmtalent een gegarandeerd publiek en krijgt het publiek meer nieuwe verhalen van eigenzinnige vertellers. Kijk voor meer informatie op ditisdeontmoeting.nl en https://www.facebook.com/ditisdeontmoeting.

Persbericht Videoland
http://www.videoland.nl

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Boer Zoekt Vrouw - De Wereld Rond' (foto: VTM - © MEDIALAAN 2018)

In deze ontknopingsaflevering komen we eindelijk te weten welke boeren het grote liefdesgeluk gevonden hebben. De vijf boeren zien elkaar voor het eerst terug in België en onthullen hoe het nu met hen gesteld is op liefdesvlak.

'Boer zkt Vrouw - De Wereld Rond', om 20.35 uur op VTM.

Dossiers